Wat is Drupal?

U bent hier

Drupal is een gratis en open-source content management systeem (CMS) geschreven in PHP en gedistribueerd onder de GNU General Public License. Het wordt gebruikt als een back-endsysteem voor veel websites, waaronder overheidswebsites, nieuwswebsites en sociale netwerksites.

Drupal staat bekend om zijn flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor het een populaire keuze is voor het bouwen van grote en complexe websites. Het bevat een reeks functies en hulpmiddelen voor het maken en beheren van inhoud, evenals voor het aanpassen van het uiterlijk van de website. Drupal heeft ook een sterke gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers die modules (extensies) en thema's aan het platform bijdragen, die kunnen worden gebruikt om extra functionaliteit toe te voegen of het uiterlijk van een Drupal-website te veranderen.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van Drupal zijn:

Een gebruiksvriendelijke content-editor waarmee u eenvoudig content kunt maken en publiceren
Geavanceerde tools voor inhoudsbeheer en organisatie, inclusief de mogelijkheid om aangepaste inhoudstypen en taxonomieën te maken
Een robuust machtigingssysteem waarmee u kunt bepalen wie toegang heeft tot verschillende delen van de website en deze kan bewerken
Een reeks tools en functies voor het beheren en optimaliseren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van de website
Ondersteuning voor meerdere talen, zodat u meertalige websites kunt maken
Een grote bibliotheek met modules en thema's die kunnen worden gebruikt om de functionaliteit en het uiterlijk van de website uit te breiden.
Over het algemeen is Drupal een krachtig en feature-rijk CMS dat zeer geschikt is voor het bouwen en beheren van websites van elke omvang en complexiteitsniveau.

Over DFG

DFG Websolutions is een bedrijf dat websites ontwerpt en ontwikkelt voor het midden- en kleinbedrijf, instellingen en verenigingen. Door onze lange ervaring kunnen wij op basis van het Open Source systeem Drupal professionele websites bouwen die geheel samen met de klant worden samengesteld en ontwikkeld.

Labels

Webapplicaties
Bussiness
Developer
Google
HTML5 & CSS3
Gebruikersviendelijk
SEO
Drupal
Multimedia
Responsive

CONTACT INFO