Beter gevonden worden

U bent hier

plaatje SEO zoekmachine optimalisatie

SEO , oftewel zoekmachine-optimalisatie, is het geheel aan activiteiten waarmee uw website hoog scoort in de zoekresultaten van een zoekmachine, op voor uw website relevante trefwoorden of zoektermen. Met andere woorden: hoe wordt uw website beter gevonden door uw (potentiële) klanten.

Over het algemeen is de beste optimalisatie voor een website het leveren van kwalitatief hoogstaande inhoud (content) in combinatie met een gedegen structuur. Zoekmachines gaan namelijk op zoek naar de beste inhoud voor de gebruikers van de zoekmachine. Zoekmachines selecteren vaak op zogenaamde 'keyword dichtheid', de 'title tag' en de 'meta tags'.

Voorbeelden zoekmachine-optimalisatie

  • Iedere pagina is voorzien van een titel en een korte omschrijving.
  • Het gebruik van metatags en keywords die dichtbij de inhoud van de pagina staan en waar veel mensen op zoeken.
  • Het gebruik van 'schone urls' in de adresbalk. Zo scoort www.website.nl/hier-gaat-de-pagina-over beter dan www.website.nl/index.php?id=5
  • Het gebruik van social media.

Keywords

Het kiezen van de juiste keywords voor de pagina's op uw website is erg belangrijk. Deze keywords komen in de titels van de pagina's, in de meta-description en in de tekst van de pagina. Bij het gebruiken van keywords die surfers gebruiken als zoekwoorden bij de zoekmachines is de kans groter dat uw pagina gevonden wordt. Wel moeten de keywords altijd relevant zijn voor de inhoud van de pagina, anders zien de zoekmachines dit als spammen.

Adwords

Adwords vallen onder de categorie SEA (zoekmachineadvertenties). Adwords is het advertentieprogramma van Google. Via Google Adwords kunt u adverteren bij Google en op het advertentienetwerk van Google.

Social media

Niet alleen de zoekwoorden zijn belangrijk. Zelf 'gratis' reclame maken via Social Media is tegenwoordig erg succesvol. Miljoenen mensen maken tegenwoordig gebruik van Sociale Media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Door deze sociale media te integreren op uw website kunt u bezoekers vanaf deze sociale media naar uw website trekken. DFG Websolutions kan u hierin ondersteuning geven hoe u dit het beste kan doen. Social Media is al de trend van 2011 en perfect in te zetten om meer bezoekers daadwerkelijk op uw website te laten komen.

 

Over DFG

DFG Websolutions is een bedrijf dat websites ontwerpt en ontwikkelt voor het midden- en kleinbedrijf, instellingen en verenigingen. Door onze lange ervaring kunnen wij op basis van het Open Source systeem Drupal professionele websites bouwen die geheel samen met de klant worden samengesteld en ontwikkeld.

Labels

Multimedia
Ecommerce
Weboplossingen
Google
Drupal audit
Responsive
HTML5 & CSS3
SEO
Drupal
Usability

CONTACT INFO